En leende man framför sin varor i parfymbutiken.

Ägaren Mohammednur Hussien har ännu inte fått upp de nya skyltarna till Kenoz Beauty Store, Men ska göra det när han får tid. Det är mycket nu i Tensta Centrum.
 – Jag säljer jättemycket av parfymer och kosmetika. Och nu har jag 20 procent rabatt på dofter, säger han.

Mohammednur har haft butiken sedan 2019. Han kommer ursprungligen från Eritrea och har varit i Sverige sedan 2015.
– Min bror Majid har varit här i många år och har butik i Rinkeby Centrum. Det var han som hjälpte mig att bygga upp den här. Innan jag kom till Sverige bodde jag i Sudan där jag också höll på med smink och dofter. Innan dess hade jag kafé i Eritrea, som min andra bror har tagit över.

Mohammednur har många strängar på sin lyra och är självlärd bagare och konditor, med inspiration från Italien. Eritrea var en italiensk besittning mellan 1890 – 1947.
– Jag är bra på bröllopstårtor och det har varit en stor del av mitt liv att hålla på med konditorivaror när jag drev kafé.

Annons:

Nu kommer folk ända från Uppsala och letar efter sina specifika produkter

Under coronan var det i början väldigt lite folk i köpcentret.
– Men dag för dag så började folk droppa in, särskilt från min trogna kundkrets. Nu kommer folk ända från Uppsala och letar efter sina specifika produkter. Jag har mitt hemlands traditionella varor och dom säljer jag mycket av.

Han hoppas i framtiden kunna öppna nytt söder om Stockholm.
– Min målsättning är att bygga upp fler butiker – även i Finland där jag har vänner. Men det inte är lätt att som nyföretagare växa utan stöd från exempelvis familjen.

– Man måste veta mycket regler här i Sverige och det tar tid innan man har lärt sig hur allt funkar som entreprenör.

KENOZ BEAUTY CARE:
Tenstagången
163 64 Spånga
Mån-Fre 10-19
Lördag 10-17
Söndag 11-16

Print Friendly, PDF & Email