väggmålning med två händer som håller varandra

Snart fyller Nyhetsbyrån Järva fem år. Fem år av lokaljournalistik, en daglig och bred bevakning av förorterna runt Järvafältet. För att vi ska kunna fortsätta fem år till ber vi nu om läsarnas stöd.

Nyhetsbyrån Järva startades i juni 2018 och drevs de första två åren helt ideellt. Sommaren 2020 beviljades vi statligt mediestöd första gången vilket räckte till en heltidslön, som delades mellan tre redaktörer. Idag finansieras tidningen framförallt av mediestödet, som fortfarande är långt under det belopp vi skulle behöva, och annonsintäkter.

Vi är oändligt tacksamma för alla som bidrar till Nyhetsbyrån Järva med texter, bilder och tips. Under 2022 publicerade vi 1105 artiklar. Alla som medverkar i tidningen bor i Järva, eller har en stark förankring i området genom sitt arbete, vilket gör Nyhetsbyrån Järva helt unik. Det är avgörande för det stora förtroende som tidningen fått på relativt kort tid och anledningen till att vi har så många läsare. Under 2022 hade vi drygt 30 000 unika läsare i månaden. De senaste 30 dagarna, räknat från dagens datum, ännu fler – 51 952 unika läsare.

Annons:

Vi är också oerhört tacksamma för alla läsare som hjälper oss att nå ut genom att dela artiklar och följa tidningen på Facebook och Instagram. Ibland händer det att folk hör av sig och vill göra något mer för att stödja Nyhetsbyrån Järva och nu är det möjligt. Det går att bidra till tidningens verksamhet och överlevnad genom att donera en valfri summa pengar eller bli månadsgivare för 50, 100 eller 250 kronor per månad.

Klicka här för att se hur du kan stödja din lokala tidning.

Print Friendly, PDF & Email