Hajar Zedan, Sarah Zitouni och Oliwia Wlodkowska är namnen bakom Aura Gang som stod bakom lördagens loppis i Ungdomens hus i Rinkeby. De hade jobbat hårt med förberedelserna och lagt ner mycket tid på allt från marknadsföring till att göra i ordning lokalerna.

– Jag har kommit hem klockan tolv varje kväll den senaste veckan när vi har affischerat, berättar Sarah Zitouni.

Hon och Hajar Zedan bor i Rinkeby medan Oliwia Wlodkowska är från Skarpnäck. De har satt upp affischer över hela stan och en del av besökarna hade åkt långt för att kolla in loppisen.

Annons:

Utöver borden med leksaker och kläder såldes även hembakta kakor och samosas. Dessutom fanns ansiktsmålning för de yngre barnen, fotbollsworkshop och andra aktiviteter som lockade till häng snarare än konsumtion.

Det är bara fotboll, fotboll, fotboll, vi ville göra något annat

– Vi gör det inte för pengarna utan det är mest en social grej. Killarna arrangerar saker hela tiden, men det är bara fotboll, fotboll, fotboll. Vi ville göra något annat och då blev det loppis, säger Sarah Zitouni.

För den som missade loppisen i lördags lovar tjejerna i Aura Gang att det kommer fler tillfällen. Deras mål är att fortsätta arrangera loppisar och andra större evenemang.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Annons: