Tre killar och en kvinna sitter i entrén till Ärvingehallen.

Egentligen skulle turneringen i futsal för tjejer ha dragit igång klockan 19, men då hade endast fem tjejer från Rågsved kommit.
– Ja, vi avvaktar en stund till, sade Sonja Dousa, från Kista SC, som ansvarar för nattfotbollen i Ärvingehallen.

Sonja Dousa tycker att det är viktigt att satsa på fotboll för tjejer och i samarbete med Framtidens Hus såg det lovande ut när de drog igång för en dryg månad sedan.
– Första gången var det nog 35 tjejer, andra gången kanske några färre och senast var det 15. Det är fjärde gången ikväll.

Nattfotbollen i Ärvingehallen är Kista SC:s ansvar den här säsongen. På fredagar är det för killar mellan 19-23 och lördagar för tjejer 19-21 och för killar 21-23.

Annons:

Till sin hjälp har Sonja flera erfarna killar; Yonis Egag, Robiel Mecconen och Rtawi Mecconen.
– Ja, jag måste känna mig trygg att det fungerar.

De här killarna spelar, och har spelat, fotboll på hög nivå. Dessutom har flera av dem varit ledare tidigare, när Said Ali och AIF Kista ansvarade för helgernas nattfotboll både i Ärvinge och Spångahallen. Ansvarig för tjejerna är Marieme, hon är den som Kista SC har anlitat särskilt för dem.

Den här kvällen skulle tjejerna ha futsalturnering, 100 sambosas hade beställts och levererats. Men nu satt de där och väntade med två kassar varma piroger. Så småningom droppade det in några tjejer från Järva. men det blev inte tillräckligt många för en turnering. Istället fick ledarna hoppa in, de satte ihop blandade lag och körde lite fotboll ändå.

– Klockan 21 kommer killarna och de brukar vara runt 50 stycken. Våra sambosas kommer nog att gå åt.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Print Friendly, PDF & Email