Val 2022. Jag skulle kunna återanvända min krönika från valet 2018. Då hade jag rubriken ”Jag står inte ut”. Känslan är densamma idag.

Vad ska en säga, som inte redan är sagt? Jag har slutat att titta på teve. Ser bara en nyhetssändning per kväll. Måste värna min hälsa. Så fort jag slår över till någon reklamkanal står Jimmie och tankar bilen. Han konstaterar att bensinen är dyr och menar att det är sossarnas fel. Hur dumt får det bli?

Det går inte att undgå alla sorgliga valutspel

Jag kan inte ta ställning till partiledardebatterna, eftersom jag inte ser dem. Men det går inte att undgå alla sorgliga valutspel. Det ena värre än det andra. Världen brinner, i flera bemärkelser, men här hemma handlar det om tvååringars språkkunskaper, adhd-screening, dna-tester och tvångsförflyttning av människor i politiskt bortglömda områden. Årets valrörelse skrämmer mig.

Inför valet har vi frågat Järvaborna om vad de tycker är viktigt i en rad artiklar. Och nu publicerar vi en intervju om dagen med lokala företrädare för alla partier i Järva, alla förutom SD. Där går vår gräns.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Print Friendly, PDF & Email