2023 började med en söndag. Den första söndagen i varje månad är det Tensta Rinkeby Grass Run. Därmed blev TRGR 2023 års första lopp i Sverige. 
På det frostbitna gräset stod bara sex löpare. 2022 års totalvinnare, Johanna Granhällen och fem killar.  

Mansib Rahman, totaltvåa 2022 och 2019 utmanades av Ludvig Hallberg som är en före detta skånsk handbollsspelare på elitnivå. Ludvig bytte sport för att kunna träna när det passar honom, hans jobb och hans äktenskap. Handboll förutsatte ju att han tränade när laget har träning.  

Mansib gick ut hårt för att skaka av sig den nye förföljaren

Mansib gick ut hårt för att skaka av sig den nye förföljaren. Det borde han inte ha gjort. Istället borde han ha frågat Ludvig om hans tider under 2022. I så fall hade han förstått att han inte skulle kunna skaka av sig Ludvig. Mansibs bästa chans var att hålla nere farten och hoppas på en spurtduell. En pigg Mansib är det få löpare som klarar en spurtduell mot.  

Nu höll Mansibs aggressiva taktik i två och en halv kilometer. När Mansib tröttnade lade Ludvig i nästa växel och gick ifrån mot segern.  

Bakom de två höll Johanna länge en klar tredjeplats, men precis där Ludvig tog täten tog det stopp för Johanna. Hon böjde sig framåt och skrek av smärta. Johanna hade kramp i magen. I närmare fyra minuter blev hon liggande på gräset, och passerades av Mårten (undertecknad) och Yassin innan hon ställde sig upp och sprang klart loppet. Med en kilometer kvar till mål svepte Johanna förbi Yassin och i mål var hon nästan ikapp Mårten.  

2022 års manliga totalvinnare, Nehemja Tesfaye saknades eftersom han nu spelar basket i Grekland. Istället blev det en fd handbollsspelare som tog ledningen i 2023 års Tensta Rinkeby Grass Run. 

Mårten Westerberg

Sex löpare syns bakifrån.
Print Friendly, PDF & Email