fyra personer håller upp plakat med utmärkelse
Kvarnbyskolans rektor Liza Lundgren (andra från vänster) tillsammans med biträdande rektorer och Elvir Kazinic, S.

Kvarnbyskolan i Rinkeby har tilldelats ett hedersomnämnande och 100 000 kronor för sitt ”professionella och inkluderande förhållningssätt” till elever och vårdnadshavare genom sitt deltagande i Kvalitetsutmärkelsen 2023.

Kvalitetsutmärkelsen är ett sätt att ”uppmärksamma och belöna framgångsrik verksamhetsutveckling i staden” skriver Stockholms stad. Olika verksamheter kan anmäla sig dit för att få hjälp att utvecklas.

Den 28 november deltog tolv personer från Kvarnbyskolans personalstab i festligheterna i Stockholms stadshus där utmärkelsen i de olika klasserna Andra verksamheter, Förskola, Skola, Socialtjänst samt stöd och service till personer med funktionsnedsättning och Äldreomsorg utsågs. Kvarnbyskolan representerade en av de fem skolor som deltagit i Kvalitetsutmärkelsen 2023 och förväntade sig inte att kallas upp på scen.
– Det var oväntat för oss. Vi blev extremt berörda, säger rektor Liza Lundgren när Nyhetsbyrån Järva kommer på besök.

Annons:

Runt bordet på rektorns kontor denna torsdagsförmiddag finns även Elvir Kazinic (S), lokalbo och vice ordförande i Järva stadsdelsnämnd, samt fritidspedagogen Hatun Abdulkadir. De verkar också nöjda med utmärkelsen.

När Nyhetsbyrån Järva undrar vad det här betyder för Kvarnbyskolan säger rektor Liza att det innebär ett lyft.
– Äntligen kan vi sätta Kvarnbyskolan på kartan, säger hon.

Vad de ska göra med prissumman som de tilldelats är inte helt bestämt, först har de möte med föräldrarna, men ”hälften ska gå till skolan” och hälften till personalen.
– Vi planerar att göra något tillsammans i vår. Kanske blir det en utflykt, vi får se.

Föräldrar har hört av sig. De är stolta att ha barnen på en bra skola

Rektorn berättar också att reaktionerna har varit positiva över utmärkelsen, både från föräldrar och bland barnen. Igår firades med tårta för personalen.
– Barnen är glada. Föräldrar har hört av sig. De är stolta att ha barnen på en bra skola.

Hon lyfter gärna exempel på skolans goda utveckling. Som att lärarbehörigheten på skolan snart når 100 procent. Nyhetsbyrån Järva undrar hur de ska fortsätta att hålla nivån.

– Jag lägger en grund här. Priset förtjänar våra lärare och elever.

I motiveringen till utmärkelsen står bland annat att kommunikation är ett ledord och att eleverna alltid är i centrum för skolans verksamhet. Kvarnbyskolan får ett hedersomnämnande för sitt ”professionella och inkluderande förhållningssätt” till elever och vårdnadshavare.
– Vår personal jobbar som broar mellan föräldrarna och eleverna och eleverna och samhället, säger Liza Lundgren.

David Johansson

Om Kvalitetsutmärkelsen: Både kommunala och enskilt drivna verksamheter som finansieras av Stockholms stad (och till minst 51 procent ”servar stockholmare”) kan delta i Kvalitetsutmärkelsen. För att tilldelas Kvalitetsutmärkelsen krävs att verksamheten har en budget i balans. Syftet är att stimulera och uppmuntra verksamheter att utveckla sin kvalitet för att öka servicen och nyttan för stockholmarna.De skolor, förutom Kvarnbyskolan, som deltog 2023 var Magelungsskolan i Farsta, Katarina norra skola på Södermalm, Kungsholmens grundskola och Matteusskolan i Vasastan.

Källa: Stockholms stad

Print Friendly, PDF & Email