Utsikt över Kista och Järvafältet

Igår invigde Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning antivåldsveckan för fjärde året i rad. Syftet är att inspirera till samtal och öka kunskapen om hur våld kan förebyggas genom olika aktiviteter.

Under antivåldsveckan bjuder stadsdelarna in till föreläsningar och samtal för att uppmärksamma det trygghetsskapande arbetet med fokus på att förebygga våld genom att sprida information om hur man ska kunna agera.

Antivåldsveckan pågår 4-10 oktober och igår invigdes den i Kista av Rinkeby-Kistas stadsdelsnämnds ordförande Ole-Jörgen Persson, stadsdelsdirektören Toni Mellblom och pedagoger och förskolebarn från förskolan Fröhuset. Barnen på förskolan Fröhuset sjöng och hissade sitt flaggspel, som är en del av förskolans arbete med att lära barnen att sätta ord på känslor och lära sig om sina rättigheter.

Annons:

Aktiviteterna under antivåldsveckan kommer att äga rum fysiskt där vissa erbjuder digitalt deltagande. Du kan välja mellan att delta i workshop om grupptryck, samtal om machonormer, ett seminarium om huskurage, ett pappa-event, Locker Room Talk med AIK och Kista SC eller en workshop om musikens budskap. Detta och mer händer under årets antivåldsvecka i Järva.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email