Hissen till Tensta vårdcentral står still sedan flera månader tillbaka och väntas inte lagas förrän nästa år. Men det finns en alternativ ingång till vårdcentralen, för dem som inte klarar trappan upp.

Ingången till vårdcentralen i Tensta har förvandlats till en parkeringsplats för rullatorer, barnvagnar, rullstolar och permobiler. De som behöver uppsöka vårdcentralen måste ta trappan. Men hur gör de som inte klarar det?

Det finns en annan ingång, men det är ingen passage som är öppen för allmänheten

Annons:
Annons:

På hissdörren finns ett angivet telefonnummer för dem som behöver hjälp att ta sig upp. Ring det numret och personal kommer ner och hjälper den som söker vård. Det finns en annan ingång i fastigheten, på Tenstagången 14, men det är ingen passage som är öppen för allmänheten. Denna lösning kommer tyvärr inte vara tillgänglig hela hösten på grund av ombyggnation.

Vårdcentralen har även fått tillgång till två vårdrum på Tenstagången 14 för att kunna ta emot patienter som måste åka hiss.

 – Vi har regelbundna avstämningsmöten med personal och vårdgrannar, och kommer kontinuerligt att behöva anpassa verksamheten under hösten, säger Feryal Messö Bolos, som är verksamhetschef för Tensta vårdcentral.

Fastighetsägaren Fastpartner har meddelat att hissen väntas fungera igen vecka 3 2023.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Print Friendly, PDF & Email