Två kvinnor i hijab på bild

Det var många ville få sin röster hörda, och lika många ville få svar på sina frågor, under mötet med socialtjänsten i Rinkebyskolan på torsdagskvällen. Ardo Elmi och Habiba Abdi var på plats, dels för att höra andra föräldrars berättelser och även för att visa dem sitt stöd.

– Jag tycker att det var ett jätteviktigt möte. Så bra att vi fick träffa dem som jobbar i socialtjänsten i vårt område och prata med dem, sade Ardo Elmi.

Har du egna erfarenheter av det som många föräldrar pratade om idag?

Annons:

– Nej, men jag lider med dem och känner stark sympati med alla föräldrar som kom hit idag och delade med sig av sina personliga historier.

Ardo Elmi tyckte att mötet fungerade både bra och mindre bra.

Lyssna och ta till er av vår kritik

– Det som funkade bra var att vi fick till ett möte. Det som fungerade mindre bra var att tjänstemännen hela tiden var i försvarsställning. All kritik som kom fram under mötet bemöttes med ”vi känner inte igen oss i den bilden”. De verkade inte alls vara självkritiska.

Har du några råd till dem?

– Lyssna och ta till er av vår kritik för att det bottnar i verkliga berättelser. Och att många känner en misstro mot er är ett underbetyg,

Många har samma frågor och funderingar fortfarande

Habiba Abdi hade också blandade känslor efter mötet.
– Det var bra att vi möttes, men vi vet inte så mycket mer. Många har samma frågor och funderingar fortfarande.

Har du egna erfarenheter av det som många föräldrar prata om idag?

– Nej, men jag känner några vars barn har blivit omhändertagna.

Habiba Abdi tyckte att mötet var för kort. 
 – Det behövs ett möte som pågår längre tid. Jag tyckte alla föräldrar som kom till mötet och pratade var jättemodiga, och jag vill bara säga att jag är med dem.

Asmaa Farah
Fullsatt aula
Print Friendly, PDF & Email