Ali Salad Gelle har länge haft problem med sina tänder. I början av det här året sökte han hjälp hos socialtjänsten i Rinkeby-Kista och en tandvårdsbehandling inleddes. När tandläkaren dragit ut 16 tänder, fick Ali avslag på ersättning för resterande tandvård. Nu bor Ali i Hedemora och nekas fortfarande hjälp.

– De tog bort 16 tänder, de sade att de skulle ge mig tänder som är ännu bättre. De tog även ut tänder som även fungerade bra. Jag har fortfarande inga tänder i käkarna både uppe och nere. Jag har proteser som man gav mig när jag bodde i Stockholm. 

Kan du äta med dem nu?

Annons:

– Nej, de har gett mig tänder som man inte kan äta med, de är svaga och jättefula. Det enda jag kan äta med dem är gröt och soppa. Jag kan inte äta kött eller vanlig mat. 

Har du kontaktat folktandvården och socialförvaltningen?

– De enda jag har kontaktat är folktandvården i Hedemora.

Vad har de sagt? Har de lovat något?

– Ingen har hjälpt mig, de sade att jag är från Stockholm och därför är de inte villiga att hjälpa mig. Jag kan inte åka till Stockholm för att jag har inga pengar och jag vet inte ens vart jag ska. 

Vad tänker du göra?

– Det är inget jag kan göra för att människorna i Hedemora säger bara att de inte kan hjälpa mig för att jag kommer från Stockholm. Det finns ingen som hjälper mig här.

Ruwaida Osman
Salma Feisal
Print Friendly, PDF & Email