Fullsatt när Akropol mötte Blackeberg.

I ligans näst sista match kunde Akropol bli klara för finalspel. Det borde på papperet ha varit en enkel match mot ett av lagen i botten av division ett Norra. I början såg det också ut att bli det.

Nästan omedelbart tog Akropol en bekväm tio poängs ledning 17-7. Men sen kom Blackeberg tillbaka och då märktes allvaret på ett spänt passningsspel och många misstag.
Blackeberg visade också hur liten skillnaden är mellan toppen och botten av ligan. När Akropol satte ett mål så svarade Blackeberg med en trepoängare. Därmed åts ledningen sakta men säkert in.

Det var förstås bra för matchen och stämningen på läktaren. Ljudvolymen från både Akropols och Blackebergs ungdomslag var nu så hög att Blackebergs styrelse lämnade sina platser mitt på läktaren och flyttade till läktarens nedre vänstra hörn.

Annons:

I sista perioden ryckte Akropol igen och vann till slut med precis de tio poängs ledning som de hade tre minuter in i matchen. Det kanske låter som en ”dag på jobbet” för Akropol, men så var det verkligen inte. Istället var det ett riktigt tuff match för ett spänt Akropol som hade känt sig lite för självsäkra innan matchen.

Nu har Akropol en match kvar innan slutspelet (final four) som kommer ske två dagar i Täby. Där blir första matchen troligen mot Team 4Q från Helsingborg.