Akallalänken Förbifart Stockholm
Akallalänken Förbifart Stockholm

Natten mellan torsdag 20/5 och fredag 21/5 stängs Akallalänken av för att en tillfällig bro ska byggas för masstransporter. Arbetet startar i kväll, torsdag, kl. 20.00 och planeras vara klart i morgon bitti, fredag kl. 05.00.

Bron över vägen kommer att användas i fem månader, för att forsla jordmassor från byggskedet andra sidan Akallalänken vid Hästa gård. Jorden ska användas som fyllnadsmassa runt betongtunnlarna som snart är klara.

För att störa trafiken så lite som möjligt på Akallalänken byggs en tillfällig bro för transporterna. Transporterna pågår på bron i cirka fem månader och bron kommer att monteras ner i oktober.

Annons:

Innan bron tas i bruk kommer den att besiktigas så att den är säker att använda. Den kommer att kläs in så att inga lösa stenar kan trilla ner på vägen.

När bron etableras kommer Akallalänken stängas av i bägge riktningarna mellan Hjulstarondellen och korsningen Akallalänken/Norrviksvägen.

Trafik till och från Hästa Gård kommer att gå via korsningen Akallalänken/Norrviksvägen samt trafik till Sjöhällsstigen via Hjulstarondellen.

Övrig trafik i bägge riktningarna leds om via Norrviksvägen, Barkarby.

Källa: Trafikverket

Print Friendly, PDF & Email