Rinkeby United tog tre viktiga poäng i derbyt mot Som United efter en jämn match med många mål. Ett vackert frisparksmål från Stefan Silva blev till slut det avgörande målet. Matchen slutade 3-2.

Redan före matchen var det bra med publik på Knutby BP. När matchen kommit igång var det fullpackat med folk. Matchen startade i ett högt tempo där båda lagen höll i bollen utan att skapa några riktigt farliga lägen. I matchminut sex blev en anfallare i Rinkeby United knuffad i en duell i straffområdet och domaren dömde straff till hemmalaget.

Aguero gav hemmalaget en 1–0 ledning

Annons:

Rinkeby Uniteds nummer 99, Aguero, tog vara på chansen och gav hemmalaget en 1–0 ledning. Efter målet var det Som United som höll i bollen och skapade många bra chanser, och till sist kunde laget kvittera till 1–1. Målet kom på en hörna i minut 25 genom lagkapten Ismail Abdiqafar Issa.

I den 33 minuten skadade Rinkeby Uniteds lagkapten Tuman Badjie sig vilket gjorde att laget tvingades till ett byte. Kort efter bytet spelade hemmalaget fram fint bollen från högerkanten till andra sidan straffområdet vilket gjorde att Agueroa med ett fint skott kunde sätta dit sitt andra mål för kvällen. Första halvlek slutade 2–1 till Rinkeby United efter domarna valt att lägga till tre tilläggsminuter.

Rinkeby Uniteds stjärnspelare Stefan Silva gjorde skillnad på en gång

Efter paus blev det mycket hårdare spel vilket ledde till flera gula kort till båda lagen. Som Uniteds forward Yonis Egag haltade under inledningen av andra halvlek och efter knappt tio minuter tvingades han gå av.

I minut 57 blev Rinkeby Uniteds stjärnspelare Stefan Silva inbytt och han gjorde skillnad på en gång. Efter att Rinkeby United fått en frispark nära Som Uniteds straffområde tog stjärnan chansen och satte dit 3–1 till hemmalaget.

Även om Som United låg under så pressade laget på hårt i slutet av matchen och kunde reducera till 3–2 i den 86 minuten. Det var Hafedh Fridhi som lyckades finta bort målvakten. Men Som United lyckades inte hota flera gånger och efter fyra tilläggsminuter blåste domarna av matchen.

Fin inramning matchen igenom

Slutresultat 3–2 till Rinkeby United som stärker sin serieledning med denna seger. Trots att vädret slog om och det blev regn och åska i slutet av matchen hade Knutby BP en fin inramning matchen igenom med en publik som stöttade båda lagen.