Varje vardag fram till 1 juli finns det roliga aktiviteter för barn och ungdomar på Kista Torg. Arrangörer är bland andra Svenska kyrkan, Muslim Aid, Kista SC och Kista träff.
– Det är väldigt roligt att vi är flera som arbetar tillsammans. Civilsamhället här är starkt, men kan bli ännu starkare, säger Gunilla Moshi från Svenska kyrkan.

Mustafa Ahmed, verksamhetsansvarig på Kista träff håller med.
– Att ordna aktiviteter för barnen är viktigt. Ju mer civilsamhället organiserar sig, desto bättre, säger han.

 

30 sommarjobbare arbetar med aktiviteterna här

Under tre veckor arbetar cirka 30 sommarjobbare med aktiviteterna här. De olika organisationerna ansvarar för några var.
– Ahmed här ska du prata med, han är en naturbegåvning på service, säger Gunilla. 

Ahmed är 15 år, och tar hand om kaffeserveringen. Han ska börja gymnasiet i höst och plugga flygteknik på Arlandagymnasiet.
– Jag vill bli pilot, så det är ett bra program att gå, säger han.

Han och hans två kamrater hjälps åt med kaffeserveringen.
– Det är roligt att stå här, folk blir glada när vi ger dem kaffe, säger han.

De serverar drygt 200 hamburgare varje dag

Jonna Strand, också hon från Svenska kyrkan, berättar att de serverar drygt 200 hamburgare varje dag. Kön till hamburgarna är lång, många hungriga barn behöver fylla på för att orka prova alla aktiviteter. 

Idag är Storstockholms brandförsvar här, och det är många vuxna som passar på att få information om brandskydd.  Man kan gå en tipspromenad, där alla som är med får ett pris. Brandinstruktörerna informerar och svarar på frågor. Den som vill får prova att släcka en liten brand med skumsläckare.
– Det var jättekul att släcka elden, säger sjuåriga Lasra.

Runt borden sitter barn och pysslar med pärlor, målar och fingervirkar. Några barn spelade basket, och andra provade akrobatik och att jonglera hos Clowner utan gränser. Alex Mejias, en av clownerna, berättar att väldigt många barn vill prova.
– De får jonglera med bollar, rocka rockring och annat, säger han. 


Annika Skarf

Här kan du läsa mer om kommande aktiviteter

 

Print Friendly, PDF & Email