människor i träningskläder på ett gräsfält vid en gångtunnel

På söndag är det Tensta Rinkeby Grass Run. Spänningen är stor inför det sista loppet före finalen. 

Under de sex år Tensta Rinkeby Grass Run har arrangerats har det aldrig varit så spännande som nu. I finalen, söndag den 4 december, är det fem potentiella vinnare i herrklassen.

Jonis Serry leder fortfarande med 127 poäng, två före Janis Constantin. I vanliga fall skulle slutstriden stå mellan de två, men båda slutade tvärt med löpning i juni utan att meddela varför.

En bra bit bakom Jonis och Janis finns Mårten Westberg (undertecknad), fem poäng före Mansib Rahman och tio före Nehemja Fessehaye. Mansib och Nehemja är klart snabbare löpare, men serien premierar den som inte missar några lopp.

Jonis och Janis är jokrar i leken

Om Nehemja vinner på söndag, före Mansib med Mårten på tredje plats, då kommer Nehemja leda med en poäng före Mansib, som är en poäng före Mårten. Jonis och Janis är jokrar i leken.

Johanna Granhällen har samlat ihop fler poäng än någon kille. Eftersom styrelsen i Rinkeby Run beslutat att Tensta Rinkeby Grass Run har en herrklass och damklass, kan Johanna däremot inte vinna båda klasserna.

På söndag lottas dessutom 500 kronor ut bland de deltagare som har sprungit minst tre kilometer (huvudloppet är fem kilometer). Genom lotteriet vill Rinkeby Run locka fler nybörjare till startlinjen utanför Spånga IP kl. 14 på söndag. Deltagarna samlas och anmäler sig på gräset utanför Spånga IP kl. 13.45. Lotterna delas ut vid målgång.

Mårten Westberg

 

Print Friendly, PDF & Email