Snö och is på torget

Snöfall flera dagar och nätter i rad. Kylan ser ut att stanna ett tag, något som borde få stadens snöröjare att rycka ut.

Några få gator är plogade, men på gångvägar och trottoarer är det näst intill omöjligt att gå, med enstaka undantag. För den med rollator eller barnvagn är det hopplöst.
Invånare i Järva vittnar om svårigheterna, och berättar om konsekvenser som inställda möten, försenade ankomster och stor rädsla för att halka och skada sig.

En av dem som är kritiska är Avram Lazaridis, ordförande i stadsdelen Järvas funktionshinderråd. ”Det är samma problem år efter år”, skriver han till Nyhetsbyrån Järva. Han har ringt både fastighetsägare och trafikkontoret. ”De svarade att det har snöat mycket… Jag ser inga plogar, inga som skottar snö, läget är bedrövligt. Det är oacceptabelt.”
Avram Lazaridis hade tänkt delta på mötet i stadsdelsnämnden i Husby i torsdags, men han kom inte fram med sin permobil.

Annons:

På Stockholms stads hemsida står att läsa:
“När det snöat plogar och halkbekämpar vi stadens gator och gång- och cykelbanor för att göra dem framkomliga. Snöröjningen ser olika ut beroende på vilken typ av gata som ska snöröjas. hanteringen varierar också mellan olika platser i staden.”

Annika Skarf
Bilder: Avram Lazaridis

Print Friendly, PDF & Email