Rulltrapporna i Rinkeby står stilla. Bild: Björn Erdal

Två av tre rulltrappor i Rinkebys t-bana har varit sönder i flera veckor. Den enda som fungerar har rullat nedåt.
”Hur gick det till när rulltrappornas underhåll planerades? Vems perspektiv har styrt?” undrar Björn Erdal i ett inlägg på Facebook.

”En enda uppgång med tre rulltrappor, varav en går neråt och de två övriga är avstängda. Lång kö av resenärer som kämpar sig upp de 110 trappstegen. Och kön till den enda hissen tar inte slut förrän nästa tåg kommer och fyller på med nya människor.”

Och några ”reservdelar finns inte att beställa”.

Annons:

Björn Erdal, som även tagit bilden, startade diskussionen på nätet. Rinkebyborna är förbannade och det har de all anledning att vara. Rulltrapporna beräknas inte vara reparerade förrän den 22 mars.

Mattias Thomasson har varit i kontakt med SL, som meddelat att det är ”växelras” på de trasiga rulltrapporna. Och några ”reservdelar finns inte att beställa”.

Kommentarerna är många och upprörda; ”bedrövligt”, ”sjukt”, ”förfärligt” är några av synpunkterna. ”Skandal att de är ur funktion fortfarande” skriver Esme Güler. ”70 miljoner har det satsat på väktare, men rulltrappsreparatörer lyser med sin frånvaro”, skriver Dine Malmsten.

Tack för dina synpunkter, och ha en fortsatt trevlig dag!

Marja Erdal har kontaktat SL angående problemet vid ett flertal tillfällen. I det som blivit ”Ärendenr 4369687” skrev hon ”Djupt nere i Rinkebys perrong på blå linjen finns INGEN UPPÅTGÅENDE RULLTRAPPA trots att där finns Tre rulltrappor! En är blockerad med plåtskärmar. Mellersta har röd text: reparationen pågår till 2019-03-19. Den tredje var blockerad imorse kl. 07.47.
Alltså: Endast En rulltrappa för Både resande Från och Till Rinkeby!
Helt oacceptabelt!
Vänligen. Öppna En rulltrappa För Resande Till Rinkeby!”

Mejlväxlingen fortsatte fram och tillbaka, nya personer som svarade och ärendet bytte nummer. Inga besked om någonting, bara att datumet för när rulltrapporna skulle vara lagade flyttades fram.  Men SL var varje gång mycket angelägna att visa hur tacksamma de var att Marja Erdal hörde av sig. ”Tack för dina synpunkter, och ha en fortsatt trevlig dag!”

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email