Den 30 april firades Valborg runt om i landet. På Husby Gård tändes majbrasan och under dagen pågick flera aktiviteter.

För första gången på två år kunde Järvaborna se majbrasan. Pandemin hade ställt till det men igår kväll, trots det ruskiga vädret, samlades folk återigen för att fira valborg tillsammans. Förutom eld blev det tipsrunda, ansiktsmålning, sång och fika. Kaféet bjöd på hembakat och kaffe.

Väninnorna Karolina och Adilya från Hjulsta, besökte Husby Gård med sina barn. De hade sett affischerna ute på gatorna och bestämde sig för att besöka.

Annons:

-Jag såg att de hade tipsrunda och bjöd in min vän. Vi tog med barnen. Valborg är alltid kul, sade Adilya Aminova.

Karolina har gått på flera majbrasor runt om i stan men föredrar Husbys.

-Det är inte för mycket folk här och det är lugnt, och det finns många bra aktiviteter för barnen, sade Karolina Renata.

För Adilya är detta hennes första majbrasa. På tipsrundan har gruppen problem med att lösa fråga 3, nämligen ”vad gården brukade användas till?”. Systersonen William gissar självsäkert på Jordbruk, medan Adilya väljer betalning av skatter.

Ju närmare klockan rör sig mot 20:00, desto fler personer kommer till gården. En av de som varit med sedan start är Sandra Mandell.

-Jag vill göra något gott för mitt område och vill se mer integration, sade Sandra Mandell.

Hon har länge involverat sig i området, bland annat i Hyresgästföreningen. I kväll hjälpte hon med att dela ut korv och hade ansvar för barnens ritningsbord.

Bandet Fri Luft spelade på sina instrument för folkmassan. Flera barnfamiljer lyssnade på och barnen såg fascinerat på trumpeten, saxofonen och trombonen. När det var dags att tända elden samlades alla vid det stora fältet. Det är de små som får äran att tända brasan. Det tog en stund innan elden verkligen satte fart. När det väl började brinna ordentligt lämnades ingen besviken. Det ruskiga vädret framhävde brasans ljusa färger och det brann starkt.

Lul Warsame

 

 

Print Friendly, PDF & Email