När 2023 går mot sitt slut fick Nyhetsbyrån Järvas praktikanter från Södertörns högskola i uppdrag att gå ut i RInkeby och Tensta och ställa frågan som vi brukar ställa den här tiden på året. Vad hoppas du på inför nästa år?

Minoo Shams, Rågsved:
– Jag hoppas på att Palestina blir fritt, mina syskon bor där. Ge alla palestinierna de rättigheter som de har fråntagits under 75 år Det är min största önskan just nu, ett fritt Palestina. Jag kan inte tänka mig något viktigare än det i mitt liv. 

Annons:

Abdullahi Aden, Rinkeby:
– Nästa år vill jag kunna leva ett normalt och stabilt liv. All mat är så dyr just nu och jag hoppas på att ha ett fast jobb, då jag just nu är timanställd.
– Jag hoppas att alla krig i Ukraina och Israel ska upphöra och att det blir fred på jorden. Att alla ska älska varandra och att alla barn ska vara trygga. Jag ska kämpa för att hålla mig frisk.

Laia Ribas Valls, Rinkeby:
– Jag hoppas att nästa år blir lika bra som 2023 var för mig. Jag har nyligen fått en ny son så jag vill bara fortsätta njuta. Det har skett både bra och dåliga saker i år, men de bra har varit fler än de dåliga. 

Adam Nordbeck, Bromma:
– Jag hoppas att det ska vara mindre av det hemska som händer i världen. Jag vill att det ska vara mer fred på jorden. Det låter klyschigt men man vill ju ha ett ljusare år jämfört med 2023.
– Utöver det så hoppas jag att Djurgården vinner SM guld att de tar hem Allsvenskan.

Samira Youness, Vällingby:
– Jag önskar det blir fred i hela världen och att det blir bra för alla ungdomar här i Rinkeby. Jag vill att den kommande perioden blir bra för alla.
– Jag vill också gärna resa till mitt land Libanon, men tyvärr funkar det inte just nu. Jag vill också att mina barn, och alla barn här i Sverige och runt om i världen, ska ha en bra framtid. 

Isabella Ilic, Hektor Bergman, Hevin Maruf och Natalia Ayoub

Print Friendly, PDF & Email