Under höstlovet förra veckan skapade åtta feriejobbande ungdomar en ny mosaik i Rinkeby.
– Ungdomarna har gjort allting själva. De kom med idéer, skissade motiv i Procreate på iPads, knackade kakel och satte upp alla bitarna, säger ungdomshandledaren Nadine Arizcurinaga.

Projektet var ett uppdrag från Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning som handleddes av mediepedagoger från Kulturskolans verksamhet Unga Berättar. I somras arbetade de med andra ungdomar i Tensta och dekorerade en gångtunnel där med stora mosaiker.

Mosaiken föreställer sådant som är viktigt för ungdomarna som har gjort den

Annons:

Nadine Arizcurinaga jobbar som ungdomshandledare och har varit med under höstlovet. 
– Jag jobbade med tunneln i Tensta i somras och blev tillfrågad att hjälpa till även nu. Men ungdomarna har gjort allting själva. De kom med idéer, skissade motiv i Procreate på iPads, knackade kakel och satte upp alla bitarna.

Mosaiken som är gjord av färgglatt kakel har motiv utifrån temat ”nära hjärtat” och föreställer sådant som är viktigt för ungdomarna som skapat den. Familjen, fotboll och en bil syns bland annat. Allting är gjort från början till slut under bara en veckas tid. Från första idén till sista finputsen.

När allt var färdigt på fredagen var alla jättenöjda

– Det var stressigt såklart, men gick bättre än vi trodde. Många av ungdomarna var väldigt positiva och sade ”vad snabbt vi jobbar”. Andra var mer negativa och sade att ”vi kommer aldrig bli klara” men sedan när allt var färdigt på fredagen var alla jättenöjda.

Det färdiga verket sitter nu permanent på tunneln på Kvarnbygången i Rinkeby. Den ligger  bakom centrum ner mot E18 och Järvafältet, nära Kvarnbyskolan.

Anna Nygård
Foto: Unga Berättar
Print Friendly, PDF & Email