Tony Hietapakka och hans mamma Tuula var några av alla som var och kollade på bilder från Rinkebyfestivalen i helgen. De båda ville återuppliva minnen och kanske träffa gamla bekanta och vänner.

– Det var kul att se mig själv på bild som ung tillsammans med min barndomsvän som tyvärr har gått bort. Men det var en rolig bild. Vi hängde i fönstret och kollade på festivalen. Vem minns inte den fantastiska tillställningen. Det var folk från hela Stockholm som samlades. Härliga minnen, säger Tony Hietapakka.

Tony Hietapakka är född och uppvuxen i Rinkeby. Han har pluggat både på KTH och i New York och jobbar idag som systemutvecklare. Han bor inte kvar i Rinkeby, men mamma Tuula som flyttade till byn 1976 bodde kvar tills ganska nyligen. Nu bor de båda mer centralt i Stockholm. 

Annons:

Det går bra för många härifrån

– Jag gick i Bredbyskolan och trivdes bra med både området och vännerna. Det var verkligen inga tråkiga tider. Man hade gemenskap och så fanns festivalerna, både i byn och Vattenfestivalen, säger Tony.

Som ung tränade han thaiboxning i Rinkeby och har än idag kontakt med barndomsvänner från området.
– Jag minns Ibo, Nebbe och Kirre från Rinkebygården. Det var en aktiv fritidsgård och vi var en bra generation som inte gjorde så mycket dumheter faktiskt. Det går bra för många härifrån. Jag uppskattar utformningen av Rinkeby också, man kunde springa mellan gårdarna utan att behöva korsa några bilvägar.

Tuula tillägger att det kändes väldigt skyddat i området.
– Jag har alltid trivts, det finns lätta och härliga människor här. Tyvärr fick jag flytta på grund av renoveringar när hyran gick upp. Men det var bra på många sätt här i byn. Barnen rörde sig fritt och kom hem när magen kurrade, säger hon.

Krista Sirviö

Print Friendly, PDF & Email