Igår var det urpremiär för barnoperaföreställningen Sova vaken i Akalla by.
– Det var en härligt blandad publik med både vuxna och barn, sa sångerskan Ulrika Skarby.

Lördagen efter det stora regnovädret var en blåsig men solig dag. Det var tur för ensemblen bakom barnoperan Sova vaken, som hade premiär i Akalla by.

Skaparna bakom Sova vaken är tonsättaren Daniel Nelson och librettisten Irena Kraus. Gustav Englund gjorde sin debut som operaregissör och med sig hade han biträdande regissör Jonas Drake.
– Det är ett fint projekt, och så kul att äntligen möta publiken. Vi på Operan är annars mest i innerstan, sa Gustav Englund.

Annons:

På scenen var de två sångarna Jessica Elevant och Ulrika Skarby. De ackompanjerades av inspelad musik med Kungliga Hovkapellet och Kungliga Operans kör.
– Det har varit en otroligt kul och intensiv reptid, sa Ulrika Skarby.

Ulrika Skarby spelar katten Majs, bästa vän till Gun, vars föräldrar bråkar och är på väg att skiljas. Tillsammans leker och bråkar sig Gun och Majs igenom de känslor som uppstår när föräldrarna separerar.

Har ni klarat er bra trots blåsten?

– Det har gått bra! Ibland har det tagit över lite, men Karl Björnsson som är ljudtekniker har parerat det bra. För mig är det skönt att det fläktar lite, sa Ulrika Skarby med en gest mot den stickade tröjan hon har som kostym.

I veckan kommer fler chanser att se Sova vaken, på onsdag i Rinken och på fredag i Spånga by.

Maria Bodin

Jonas Drake och Gustav Englund.

Ulrik Skarby som katten Majs.

Print Friendly, PDF & Email