Trappan upp till Ungdomens Hus ska flyttas och blir sedan enda ingången upp till ungdomsgården.

Ungdomens Hus i Rinkeby är fortfarande stängt. Lokalerna har försetts med larmade dörrar och ska byggas om innan verksamheten kan öppna igen.
– Ombyggnaden ska vara klar den 15 februari, säger Ulla Thorslund, stadsdelsdirektör i Rinkeby-Kista. Det har Sisab lovat. Verksamheten kommer vara stängd tills arbetet är klart.

Det är meningen att besökarna till Ungdomens Hus verksamhet ska gå in genom trappan på utsidan i fortsättningen, direkt upp till andra våningen. Spiraltrappan inomhus, mellan övre och undre våningen, ska stängas av, och bara kunna öppnas med nyckel.

Den nuvarande trappan, som finns på utsidan, ska flyttas och placeras mer centralt. Den ingången kommer också att användas av dem som ska till arbetsmarknadsprojektet i huset. Dörrarna är larmade och lampor blinkar om de öppnas på fel sätt.

Annons:

Föreningarna som använder sporthallen kommer att använda den stora entrén i bottenplanet, precis som tidigare.

Ungdomens Hus har varit stängt sedan mitten av november förra året. Då uppstod en hotfull situation när fyra maskerade män kom in i lokalerna bakvägen. Därefter stängdes verksamheten av säkerhetsskäl. 

– När ombyggnaden är klar måste vi träffa Kommunal för att häva skyddsstoppet, säger Ulla Thorslund. Sedan öppnar vi så snabbt som möjligt.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Ungdomens Hus är en ungdomsgård för alla mellan 16 och 19 år. I lokalerna på övervåningen pågår också ett arbetsmarknadsprojekt för unga upp till 29 år, som varken arbetar eller studerar.

Print Friendly, PDF & Email
Annons: