Rinkebys spelare kommer in på planen i vita ställ.

Omgång 15 och bortamatch hos serieledande Enköping under lördagskvällen. På förhand var det ett tufft test och så blev det.

Matchen börjar med ett hemmalag som är spelförande, samtidigt som vi ligger lågt i våra positioner. Strax innan första kvarten är spelad går hemmalaget också upp i ledningen genom ett nickmål av Harris Bajramovic.

Det målet blir en väckarklocka för oss som gör att vi vågar mer och tar över matchbilden. Inom loppet av tre minuter får vi två frilägen utan framgång; först Stefan Silva som skjuter i stolpen och därefter Abdifatah Abukar, som inte heller lyckades. Hemmaledning med 1-0 skulle stå sig fram till paus.

Annons:

Andra halvlek börjar där den första slutade. Vi trycker på och har ett hemmalag som bara sjunker längre och längre ner. I den 63e minuten kommer Arsalan Ashtari runt på sin kant och spelar bort målvakten och Yonis Egag behöver bara peta in bollen. Det var kvitterat till 1-1.

Stefan Silva håller undan sin försvarare och placerar bollen enkelt in i bortre burgaveln

Vi stannar inte där utan maler på och har flera chanser; en då Boda Ayari kommer fram till avslut efter en fantastisk upprullning där målvakten i Enköpingsmålet står för en fin enhandsräddning. I den 85e minuten spelar Boda Ayari fram till Stefan Silva som håller undan sin försvarare och placerar bollen enkelt in i bortre burgaveln till 2-1!

Men glädjen skulle inte bli långvarig, kvitteringen kommer två minuter senare, 2-2. Precis före minut 90 får Enköping en spelare utvisad och får avsluta matchen med en spelare kort. Båda lagen har bud under stopptiden att vinna matchen, men resultatet står sig, 2-2 fram till slutsignalen.

Ännu en match där varenda spelare kämpar och sliter maximalt. Vi känner att vi skulle kunna ha åkt hem med tre poäng, men skäms samtidigt inte över insatsen som leder fram till poängen. Laget har en positiv trend efter uppehållet, utan förluster, och ser fram emot nästa match då Procyon kommer på besök till Knutby.