Antalet resenärer i lokaltrafiken måste minska för att hindra smittspridning. Trafikförvaltningen i Region Stockholm tror att mer information ska lösa problemet med trängsel.

Det var i förra veckan som Mohamed Nuur rapporterade hur det ser ut på buss 179 mellan Rinkeby och Spånga tidiga vardagsmorgnar. Fullsatta bussar när järvaborna ska till jobbet. På Region Stockholms presskonferens igår konstaterades att vissa tider är det trångt i Stockholms lokaltrafik. Trafikförvaltningens lösning var mer information.

Vi har valt att jobba med mjuka styrmedel, det vill säga information, information, information

– När det gäller att komma tillrätta med avgångar och platser där det är trängsel har vi så här långt i första hand valt att jobba med det vi kallar för mjuka styrmedel, det vill säga information: Information, information, information, sade Trafikförvaltningens kommunikationschef Suss Forssman Thullberg.

Enligt kommunikationschefen är det svårt att säga vad trängseln beror på, eftersom ”systemet är så stort” och det handlar om så många platser och så mycket folk.

– Det är vår bedömning att vi framför allt kan jobba med att förklara och visa hur man kan agera för att göra rätt. Det kommer vi att fortsätta med. Frågan är om vi kan hitta fler nya sätt att göra det på.

Trafikförvaltningen arbetar främst med två metoder för att komma till rätta med problemen.

– Se till att trafiken går och försöka förklara för stockholmarna hur vi ska göra för att göra rätt, sade Suss Forssman Thullberg.

Elisabeth Carlsson
Print Friendly, PDF & Email
Annons: