I dagarna tre har Kulturskolan Järva i samarbete med Tensta och Rinkeby bibliotek, erbjudit barn att komma till Pilparken utanför Tensta bibliotek och skapa modeller av sin drömträdkoja.
– Det har varit många barn som deltagit, och jättemånga förbipasserande har varit nyfikna på vad vi gör, berättar Nadja Ekman, bildpedagog från Kulturskolan i Husby.

Barnen har först fått tänka ut hur deras drömkoja ska se ut, och sedan fått hjälp med att planera konstruktionen, för att slutligen bygga och dekorera sina kojor. Kompisarna Ester och Daniella, båda 7 år, visar upp konstruktionen på kojan de håller på att bygga tillsammans.
– Vi har redan byggt klart våra egna kojor, så nu håller vi på att bygga ett lekhus. Det ska  också ska sitta i trädet där alla kojorna ska sättas upp, säger Ester.
– Det här är våra färdiga kojor, min har en lång stege på utsidan, och Esters har en grön balkong, säger Daniella och visar stolt upp deras färdiga byggen.

Trädet med alla fina kojor kommer att finnas inne i biblioteket permanent, så att alla som vill kan komma och titta på det

Annons:

Kristine Gröseth, som är bibliotekarie på Tensta bibliotek, förklarar att andra barngrupper har målat och utsmyckat trädet vid tidigare aktiviteter under året.
– Trädet med alla fina kojor kommer att finnas inne i biblioteket permanent, så att alla som vill kan komma och titta på det, säger hon. 

För dig som är nyfiken på Kulturskolans olika kurser håller Kulturskolan öppet hus 26/8. Mellan klockan 15 och 19 kan alla som vill prova på olika instrument, dans, teater och bild och form, få ett smakprov på en kurs där man får lära sig att animera film bland annat.
– Kurserna riktar sig till alla mellan 6 och 22 år. Den som behöver hjälp med att anmäla sitt barn till en kurs, kan också få det på våra öppet hus, säger Anna Ekros, pedagog på Kulturskolan i Järva.

Annika Skarf

Foto: Anna Ekros och Nadja Ekman

 

Print Friendly, PDF & Email