Igor Borg är fastighetschef för Tensta och Rinkeby Centrum.
– Pandemin har drabbat företagarna i Järva hårt, men nu ser vi en ljusning, säger han.
Målet är att göra 50-årsjubilerande Rinkeby Centrum till en mötesplats för hela Stockholm.

Igor, kom till Sverige som barn på 1960-talet från Ryssland, tog examen på KTH (Tekniska Högskolan) och började arbeta i fastighetsbranschen. Sedan 2013 ansvarar han bl. a. för Fastpartners fastigheter i Rinkeby och Tensta.

Nyhetsbyrån träffar honom, livligt samtalande med affärsinnehavare, i Rinkeby Centrum. Han kommer just från den ödsliga bowlinghallen.
– Tyvärr tvingade corona den tidigare ägaren att stänga, och nu letar vi efter en ny entreprenör som kan driva hallen vidare.

Annons:

Pandemin har drabbat företagarna i Järva hårt, men nu ser vi en ljusning

– Pandemin har drabbat företagarna i Järva hårt, men nu ser vi en ljusning, säger Igor, vars målsättning är att göra Rinkeby Centrum till en spännande och levande handels- och mötesplats. Inte bara för Järva utan för hela Stockholm.

En annan strävan är att förändra bilden av Rinkeby.
– Även där är vi på god väg. Tillsammans har vi som verkar här ute, polis, företagare och föreningsliv fått bort den öppna drogförsäljningen och trots de svarta tidningsrubrikerna är Rinkeby Centrum en mötesplats där man nu kan känna sig trygg.

Sedan Fastpartner tog över driften av Rinkeby Centrum har det utvecklats och nu finns här ett rikt och spännande utbud. Flera företagare var rädda för att till exempel Lidl skulle konkurrera ut de gamla handlarna, men förnyelsen resulterade i det motsatta och fler handlar och besöker Centrum.

Igor Borg:
– Fastpartner tror och hoppas att små aktörer med lokal förankring kommer att bidra med mångfald av spännande shopping. Därför etablerar vi en butiksgata på Norra Rinkebygången med ett kafé, en thai-wok , en grill och tre butiker med spännande utbud.

Eftersom miljö- och klimatarbete är en viktig del av Fastpartners affärsidé investerar man tungt i energisparande teknik. I år fyller Rinkeby 50 år. Det var den 3 november 1971 som banden klipptes till det nya centrumet.
– Det kommer vi att fira med bland andra Familjebostäder, Svenska Bostäder, Stockholmshem, HSB Stockholm, Bygg Vesta, Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning, trafikkontoret och polisen.

Coronapandemin har ställt till det med planeringen, men informationen uppdateras hela tiden.

KLICKA HÄR:
Rinkeby fyller 50 år – Upplev Stockholm

Igor själv tjuvstartade firandet den 8 mars med en personlig hälsning till Järvas och hela världens kvinnor.

KLICKA HÄR:
Internationella kvinnodagen 2021 – Rinkeby Centrum


FAKTA

FASTPARTNER äger och förvaltar kommersiella fastigheter från Malmö till Gävle. I Järvaområdet Järfälla, Rinkeby, Tensta. Här finns några av Sveriges ledande teknik-, tjänste- och industribolag. Sida vid sida med unga entreprenörer och olika typer av samhällstjänster.

Ur företagets värdegrunder:

  • Raka och enkla i kontakterna med hyresgäster.
  • Visa respekt och omtanke mot varandra, våra hyresgäster och vår omvärld.
  • Var tillgängliga och tillmötesgående.

Detta är en ANNONS utformad av Nyhetsbyrån Järva.

Intresserad av en liknande företagspresentation?  
Kontakta: annons@nyhetsbyranjarva.se

Print Friendly, PDF & Email