Under hösten 2021 gick Johan Davidsson Nyhetsbyrån Järvas grundkurs i lokaljournalistik på Kista Folkhögskola. Han såg ansökan till kursen samma dag som den började och kunde börja direkt.

Johan studerar annars kriminologi och har därmed studievana. Eftersom han anmälde sig så sent, hade han inga stora förväntningar på kursen.

– Men den blev över förväntan. Vi hade intressanta diskussioner i klassrummet och lärde av varandras erfarenheter. Vår lärare Kerstin Gustafsson Figueroa har jobbat som journalist i många år och har mycket kunskap och erfarenhet att dela med sig av, säger Johan.

Jobbet hade jag aldrig fått om jag inte gått kursen

Den här sommaren har Johan tillbringat i Blekinge där han jobbat som reporter på Blekinge Läns Tidning.
– Det här jobbet hade jag aldrig fått om jag inte gått kursen. Redan under kursen fick jag uppdrag att skriva och bli publicerad i Nyhetsbyrån Järva. För mig var det en tröskel att komma över när det gällde att dela med sig till andra av mina texter.

– Jag har haft väldigt god användning av de kunskaper jag fick under kursens gång och uppmanar alla som gillar att skriva och berätta saker om sin samtid att söka till kursen. Du kommer inte att ångra dig.

Vill du också lära dig grunderna i journalistikens hantverk? Anmäl dig till kursen nu.

Monica Jansson

Print Friendly, PDF & Email