Rinkeby Run

Tensta Rinkeby Grass Run avgjort

Sport

Nu har det trettionde loppet Tensta Rinkeby Grass Run avgjorts och det var också 2019 års sjunde lopp.  Det avgjordes på sista raksträckan och klar segrare blev Mansib.

En lokal fotbollsklubb hade begärt att start och mål skulle flyttas till Spånga IP, för att de skulle vara med.  Därför blev det trettionde loppet i söndags lite speciellt med både musik och högtaleri. Fotbollsklubben dök däremot inte upp.

Mansib Rahman från Akalla behövde ta in lite av det poängförsprång som Ramadan hade gett Mårten Westberg [skrivande], som inte fastar. Det var också de två och Raphael Wolde-Selassie från Sundbyberg som drog iväg ner mot passeringen runt Hjulsta fågelsjöar. Just där orkade Raphael inte följa med längre och resten av loppet blev en uppgörelse mellan Mansib och Mårten.

Bakom de tre hade Mansibs yngre bror Rafid börjat ta in på täten. Med en kilometer kvar att springa hann Rafid ikapp en tröttnande Raphael som då fick en välbehövlig rygg att ta häng på.

När duon i täten svängde in på Spånga IP var det tvåhundra meter kvar till mål. Båda hade bestämt sig för att börja spurta precis där, så det blev en väldig fartökning över bandyplanen. Med 30 meter kvar till den sista målrakan var det dock tydligt att Mansib hade en växel till och han drog ifrån till en klar seger.

Strax efter kom nästa duo in för målspurt. Rafid är normalt en mycket snabb spurtare, men Raphael lyckades dra ifrån med en halvmeter på målrakan.  Sen kom Iannis Constantin in på trötta ben och tog hand om femte plats.

En minut senare svängde Mikirl in på bandyplanen med en vilt spurtande Noa strax bakom. Då Noa kom ikapp blixtrade Mikirl till med en imponerande spurt. Han drog snabbt ifrån Noa, men fick betala för att han hade spurtat lite för hårt lite för tidigt. I mål var Noa klart före.

Efter tävling ska man helst jogga ner ett par kilometer för att bli av med mjölksyra och andra slaggprodukter från loppet. Efter Tensta Rinkeby Grass Run går deltagarna istället raka vägen till Spånga Sportcafé. Nu blev det 20 meters promenad från startlinjen till kafét, och glass istället för nerjogg.

Nästan hela startfältet var dessutom lite trötta efter att ha sprungit Magnus Ladulås-loppet (10km) på Adelsö dagen före. https://youtu.be/DCji0zeukEU

Mårten Westberg, Rinkeby Run

Ps. Under juli månad har Rinkeby Run sommarjogg. Start kl. 17 från Rinkeby Torg, varje dag (måndag till söndag). Alla är välkomna och det är gratis. DS.

Print Friendly, PDF & Email