tunnelbana

Utbyggnaden av Stockholms tunnelbanenät är i full gång och det märks i Akalla där tunnelarbetena redan påverkar de boende. Blå linjen kommer att förlängas med två stationer från Akalla till Barkarby och beräknad trafikstart är år 2026.

Nu har Region Stockholm som ansvarar för bygget beslutat att utreda fler tunnelbanesträckningar än de 18 stationer som redan är påbörjade.

När regionens trafiknämnd hade möte den 25 april bestämdes att Förvaltningen för utbyggd tunnelbana ska påbörja en behovsanalys för minst fem nya förlängningar, rapporterar DN. En av dessa föreslagna sträckor är mellan Hjulsta och Barkarby.

Annons:

Bakgrunden är insikten om att det finns ett stort behov av tvärförbindelser i tunnelbanan. Om förslaget blir verklighet kommer det innebära att de nuvarande blå linjerna möts, inte bara från Västra skogen och in mot stan, utan också i Barkarby.

Utredningen ska presentera en delrapport i slutet av året, därefter kommer förvaltningen lägga fram ett förslag för politikerna att ta ställning till.

Anna Nygård

Print Friendly, PDF & Email