Bildmontage: Nyhetsbyrån Järva

Regnfall och smältande snö har ställt till det för boende på flera ställen i Järva. Bland annat i Ärvinge, Kista, och vid Askebyparken i Rinkeby har under lördagen rapporterats in så höga vattennivåer att det varit svårt att passera.

Nere vid Ärvinge i Kista var gångvägarna nära Igelbäcken helt vattentäckta och på vissa håll låg stora delar av gräsmattan under vatten på lördagsförmiddagen. Situationen skapar stora problem för de boende i närheten.
– Det samlades mycket vatten vid Igelbäcken där man passerar bron mellan Rinkeby och Kista. Jag var där på förmiddagen och fick problem med min elskoter som stannade. Man kan inte gå alls. Vattnet kan komma in i de boendes lägenheter eftersom de bor så lågt och det finns även parkeringsplatser i närheten, säger Avram Lazaridis per telefon.

Avram Lazaridis säger även att det inte är första gången som det samlats så mycket vatten mellan Igelbäcken och bostäderna.

Annons:

Även uppe vid Askebygången i Rinkeby fanns vid lunchtid höga vattennivåer och avspärrningar som gjorde att förbipasserande behövde ta en omväg. Överfulla vägbrunnar i samband med regnfall och snösmältning har rapporterats in förut för just Askebygången, men enligt uppgift till Nyhetsbyrån Järva verkar platsen av någon anledning inte prioriteras.

David Johansson
Bilder Kista/Ärvinge: Avram Lazaridis

Print Friendly, PDF & Email