två unga män ler mot kameran

Årets första praktikanter var på plats redan den 2 januari och kommer backa upp redaktionen under två veckor. Det är Suleiman Ibrahim och Tim Nutley som båda pluggar journalistik på Södertörns högskola.

Suleiman Ibrahim, 28, bor i Flemingsberg men är uppvuxen i Hudiksvall. Nu läser han tredje terminen journalistik med inriktning samhällsstudier och redan i våras kontaktade han redaktionen med en förfrågan om praktikplats.

– Jag ville verkligen praktisera på Nyhetsbyrån Järva eftersom jag har en anknytning till området. Jag har släktingar som bor här och har alltid varit i Järva på loven. Det känns kanske inte exakt som hemma, men hemma i Stockholm.

Annons:

Suleiman vill bli journalist för att belysa orättvisor och ge röst åt människor som annars inte blir hörda i samhället. Om han får bevaka sport eller lokalpolitik spelar mindre roll, utgångspunkten är densamma.

– Jag har bilden av att det är ett engagerat folk som bor här i Järva och jag ser fram emot att komma ut och möta dem. Nyhetsbyrån Järva ger en bra bild av området och att få vara en del av det i två veckor känns häftigt. 

Jag ville ha en praktikplats där man får skriva själv och inte bara koka kaffe

Tim Nutley, 25, växte upp på gröna linjen i Abrahamsberg och bor nu i Solna. Han går första terminen journalistik med inriktning digital media.

– Jag ville ha en praktikplats där man får skriva själv och inte bara koka kaffe åt någon som skriver. Så är det på en del av de större redaktionerna.

Tim har tidigare jobbat med att klippa film och musik och drömmer om att få jobb på SVT eller något av de stora mediebolagen för att ”skapa lite kaos”. Han vill göra något som utmanar den ofta ensidiga mediebilden som sprids. 

– Min mormor som bor i Dalarna och får all sin information från SVT och TV4 skulle aldrig våga sätta sin fot i det här området.

Gemensamma förväntningar för de båda praktikanterna är att få komma ut bland folk, ställa frågor och testa grejer de tidigare övat på i skarpt läge.

Anna Nygård

Print Friendly, PDF & Email