Två av de anställda på Hjulsta grundskola som anklagats för att ha stulit matvaror från skolans kök har fått sparken. Kvinnorna som arbetade som skolmåltidsbiträde har meddelats per brev att de blivit avskedade med omedelbar verkan.

Magnus Jönsson från juristbyrån Jurema i Husby företräder de avskedade.
– Man har bestämt sig redan från början för att man ska göra sig av med de här människorna. Vill man ha en bra relation med anställda som jobbat på ett ställe i 16 år så sätter man inte upp kameror, man pratar med de anställda.

Enligt Magnus Jönsson handlar det om att personalen ska lära sig en läxa efter den tidigare konflikten med skolledningen som slutade med att rektorn byttes ut.

Annons:

Det finns inga riktlinjer kring gammal mat, Happy Hilmarsdottir ljuger i Aftonbladet

– Stöld på arbetsplatsen är en bevisfråga som håller i domstol, men då kvarstår frågan om det är gammal mat som skulle kastas eller om det inte är det.

Happy Hilmarsdottir som är grundskolechef i Stockholms stad säger i ett uttalande i Aftonbladet att ”det är inte okej att ta med sig någonting hem, vare sig rester eller någon annan typ av mat från skolan. Det finns ett tydligt regelverk kring det här och det är väldigt viktigt att man följer det”. Men Magnus Jönsson menar att det inte stämmer.

– Det finns inga riktlinjer kring gammal mat, Happy Hilmarsdottir ljuger i Aftonbladet. Nästa vecka kommer vi att ta ställning kring om det är aktuellt att driva fallet vidare och stämma arbetsgivaren för olaga uppsägning.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email