Överfulla sopbehållare.

Sedan snart fem veckor står det en trasig markbehållare för sopor på Bussenhusvägen i Tensta.
– Jag felanmälde den ena behållaren redan den 28 februari, säger Mari Källman som bor i ett av husen.

De nybyggda fastigheterna på Bussenhusvägen ägs av Svenska Bostäder. Mari Källman, som stortrivs i området, höll rent själv de första veckorna.
– Jag har städat och rensat, men den här veckan fick jag nog.

Jag undrar vad betyder ”akutanmält”?

Annons:
Annons:

Hon har återkopplat till Svenska Bostäder i stort sett varje dag, men utan resultat.
– De skickar ett standardsvar som säger att ”problemet är felanmält och detta håller på att åtgärdas”.

Men inget har hittills hänt. Senaste beskedet var att ”ärendet var akutanmält”.
– Jag undrar, vad betyder ”akutanmält”?

Mari Källman har flera gånger talat med Svenska Bostäders områdesansvarige. Han säger att problemet är att entreprenören inte kan åtgärda felet eftersom hyresgästerna fortsätter att slänga sopor.

– Om sopbehållaren är öppen så fortsätter man givetvis att slänga sopor i den. Lappen de satte upp blåste bort första dagen. Då tejpade jag igen sopbehållaren, för att visa att den är full. Fortfarande har den inte tömts.

Det pågår råttsanering här samtidigt som man låter soporna ligga kvar

Tillsammans med en granne har Mari Källman ställt ut tomma sopbehållare från miljöstugan och försökt hålla rent. Men nu är det femte veckan som inget händer.
– Och det pågår råttsanering med Anticimex här samtidigt som man låter soporna ligga kvar. Det är kontraproduktivt, suckar Mari Källman.

Tulsa O’Shea, kommunikatör på Svenska Bostäder, har pratat med den lokala förvaltaren i Järva och ger följande svar på mejl:

”Det står två kassuner (sopbehållare) på platsen varav en har gått sönder. Vi har beställt en ny, men tyvärr har den inte kommit ännu på grund av leveransproblem. Under tiden har vi ställt ut temporära kärl på platsen, för att komplettera den fungerande kassunen. Eftersom dessa kärl inte verkar vara tillräckliga håller vi just nu på och försöker få till flera kärl att ställa ut på platsen. Vi har även varit i kontakt med dem som hämtar avfallet och har bett dem att hämta soporna på just den här adressen oftare.”

Kerstin Gustafsson Figueroa

Print Friendly, PDF & Email