Anki Erdmann säljer på loppis

I strålande solsken anlände försäljarna och dukade upp vad de hade att sälja. De hann knappt packa upp innan de första kunderna kom förbi.

– Loppisen öppnade klockan elva men jag var här redan klockan nio för att göra i ordning mitt bord. Jag har sålt saker här flera gånger förut och har valt just den här platsen för att många människor passerar på gångvägen och stannar spontant och köper något, sade Anki Erdmann från Rinkeby.

Idag är det inte så många säljare här som det brukar, loppisar har blivit lite överetablerade nu, menade hon.

Annons:

På en plats i skuggan fanns en dam från Akalla som bland annat sålde perenner som hon drivit upp på sin kolonilott. De såldes till låga priser och hennes lager av växter gick snabbt åt.

Vid ett bord nära Husby gårds egen keramikverkstad fanns Birgit Williams som sålde keramikföremål tillverkade på gården. Under terminerna ordnas kurser i drejning och medlemmar kan använda verkstaden när det passar dem.

Vid ett bord satt två damer och njöt av varsin kopp kaffe

– Det är föremål som besökare har lämnat kvar, de ville inte ta hem dem av olika anledningar. Jag har skrivit att de kostar 20 kronor styck men är glad om någon betalar fem kronor för pengarna går tillbaka till keramikverkstaden, sade Birgit.

Vid ett bord satt två damer och njöt av varsin kopp kaffe efter att ha fyndat bland försäljarnas bord.
– Vi har båda bott på flera platser runt om i Järva under många år och känner väl till Husby gård med alla dess verksamheter, berättade vännerna Nezaket Oktav och Tarja Lund.

Tarja bor kvar i Järva och passerar ofta på cykel och stannar ibland till för att se på utställningar i Konsthallen.
– Just idag har mitt barnbarn avslutning på scouterna här på gården så jag kommer att stanna kvar lite längre och se på dem.

Monica Jansson

Print Friendly, PDF & Email