fotbollsmatch

Det var stor dramatik i slutminuterna när Som United tog sig vidare till kvartsfinal i Stockholm Cup. På knappa tre minuter vände laget på allt.
– Vi visar verkligen karaktär och att vi aldrig ger upp, säger tränaren Mohamed Abdulkadir.

Spelarna i Som United bröt fastan strax före matchstart. Spelarna hann också med att be Maqrib-bönen innan domaren blåste i visselpipan för att signalera att laget skulle komma ut på planen.

Hemmalaget Råsunda FC inledde med sina två bonus straffar genom att sätta en och missa en. Direkten efter fem minuter av matchen utökade hemmalaget med 2–0.

Annons:

Som United tog sedan över matchen och började höja tempot, hemmalaget backade och försvarade sin ledning. Som United hade stor bollkontroll och hemmalaget kom knappt över halva plan.

I slutet av första halvleken fick motståndarna en man utvisad. Halvtidsledning för hemmalaget med 2–0.

Som United fortsatte att trumma på offensivt

– Vi kom till många målchanser, men vi var inte effektiva framför mål i första halvlek, sade tränaren Hatun Abdulkadir.

Som United fortsatte att trumma på offensivt i den andra halvleken. Med en man mer på plan kom reduceringen i den 63:dje matchminuten av Nr 18 Abdirahman Ahmed.

Tröttkörda och tillbakapressade Råsunda FC kunde inte stå emot när kvitteringen kom i den 90:nde minuten av lagets skyttekung Yonis Egag.

När alla väntade på slutsignal och straffavgörande kom segermålet i 93:dje matchminuten av Nr 5 Zaki Abdullahi, som blev stor matchhjälte med sin distansskott.

I kvartsfinalen möter Som United Åkersberga borta. Datumet för spel är inte klart ännu.