En man och två kvinnor sitter på den rektangulära cementklumpen där det står Tensta träff.
George Chamoun, Lisa Morrissey och Sandra Saeidi.

På Tensta Fashion Fest blir det en mode workshop som avslutas med en catwalk. Men det är ingen vanlig modevisning, utan kläderna har deltagarna tillverkat själva.
– Man får klippa och klistra i olika material och göra sin egen outfit, säger Lisa Morrissey.

Det blir en experimentell mode workshop när Tensta konsthall anordnar Tensta Fashion Fest i stora salen i Tensta träff. Sandra Saeidi och Lisa Morrissey är de som håller i workshopen.

– Vi är jättetaggade inför lördag och det här eventet, säger Sandra Saeidi, som är utbildad modedesigner vid Beckmans Designhögskola.

Annons:

Kanske får vi även träffa framtida modeskapare

Sandra har varit med tidigare när Tensta konsthall har anordnat modevecka för barn och unga under skolloven.
– Det är jättekul att vara med i de här projekten. Jag har jobbat med accessoarer, styling och modevisningar, lite gott och blandat. Det ska bli kul att träffa folk som bara tycker att det är roligt att experimentera, men kanske får vi även träffa framtida modeskapare, säger hon.

Att arbeta med olika material, ett slags collageteknik, är ett etablerat sätt att arbeta på när det gäller mode och design. Lisa Morrissey, som är utbildad inom fri konst på Konstfack, har arbetat mycket med mode och textil.
– Jag har gjort kostymer till mina filmer och teaterföreställningar och då gäller det att hitta på egna lösningar, klippa och klistra med tyg, knyta fast paljetter, allt som behövs. Man får vara lekfull och experimentell, säger hon.

Vinnarna av Tensta konsthalls textpris kommer att läsa utdrag ur det de har skrivit

Men Tensta Fashion Fest innehåller inte bara mode, utan det händer mycket mer. Det är öppet hus med loppis, musik, konst och försäljning av hantverk och mat.

– Det blir poesiuppläsningar, Melody Farshin kommer att presentera vinnarna av Tensta konsthalls textpris, och de kommer att läsa utdrag ur det de har skrivit, säger George Chamoun, som är konstpedagog på Tensta konsthall.

Flera har redan anmält sig till mode workshopen, men det finns fortfarande möjlighet att vara med. Kom på drop-in eller skicka anmälan till george@tenstakonsthall.se.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Tensta Fashion Fest är ett samarbete mellan Tensta konsthall, Rädda Barnen och Tensta träff.

Två unga kvinnor och en man.
Sandra, George och Lisa.
Print Friendly, PDF & Email