Artikelförfattaren Fatma Qureshi med de två skådespelarna från Pakistan.

Två skådespelare från Pakistan var på besök i Kista. Maya Ali och Sheheryar Munawar kom för att samla in pengar till ett planerat sjukhus, Shaukat Khanum Memorial Hospital & Research Center som ska byggas i Karachi i Pakistan.

Det finns 200 platser i Sverigesalen i Kista träff och alla blev fulla så fort evenemanget sattes igång. På scenen satt projektansvarig läkare, Pakistans ambassadör i Sverige, en f.d riksdagsledamot från Norge, två skådespelare och programledare. Arrangörer var Arif Kisana och Imran Khokhar.

Det är det tredje sjukhuset som ska byggas och hela programmet handlade om detta projekt. Skådespelarna Maya Ali och Sheheryar Munawar betonade att små donationer kan rädda liv på alla, från barn till vuxna.

Annons:
Annons:

En film visades där barn och föräldrar berättade om det hopp de har om en ljus framtid tack vare de behandlingar mot cancer som sjukhuset kan erbjuda.

– Vi visar filmen för att fler ska förstå hur det känns att vara i deras situation, berättar Maya Ali. 

Pakistans premiärminister Imran Khan överraskade publiken och skickade en videohälsning. Han berättade att en stor del av kostnaderna täcks av dem som skickar pengar från utlandet. Därför ville han tacka för alla donationer.

Imran Khan var cricketspelare innan han blev politiker, och ett slagträ som han signerat auktionerades ut för 80 000 kronor. Två bollar gick för 22000 kronor.

När programmet på scenen avslutats blev det mingel och massor med selfies med kändisarna som sedan skulle åka vidare till Oslo.

Fatma Qureshi
Print Friendly, PDF & Email