Ungdomens Hus i Rinkeby öppnar igen.

Stadsdelsförvaltningen har beslutat att Ungdomens hus i Rinkeby ska fortsätta vara stängt efter förra veckans incident. Fackförbundet Kommunal har begärt skyddsstopp och nu utreds verksamhetens framtid.

Sedan i torsdags den 30 januari har Ungdomens hus hållits stängt. Två maskerade män tog sig in i lokalerna och den hotfulla situationen ledde till att verksamhetens stängdes ner tillfälligt. Under måndagen den 3 februari tog stadsdelsförvaltningen beslutet att inte öppna Ungdomens hus förrän de avslutat en utredning om husets innehåll och framtida verksamhet.

Stadsdelsförvaltningen skriver i ett uttalande på sin hemsida att Ungdomens hus i Rinkeby i nuläget inte kan erbjuda en trygg träffpunkt för unga.
– Det är viktigt att vi kan erbjuda trygga mötesplatser för våra ungdomar och förvaltningen arbetar nu med att se över hur vi framöver ska kunna göra det, säger Susanne Leinsköld, stadsdelsdirektör.

Annons:
Annons:

Det är inte första gången som Ungdomens hus stänger efter hot. Förra vintern låg verksamheten nere i tre månader efter en liknande händelse. Fackförbundet Kommunal har vid båda tillfällena begärt skyddsstopp. En åtgärd kan göras om arbetsplatsens skyddsombud anser att omedelbar och allvarlig fara för arbetstagares liv eller hälsa finns.

Målet enligt stadsdelsförvaltningen är att Ungdomens hus ska öppna igen när det är säkert för både anställda och besökare. Tillsvidare hänvisas unga i åldern 16–19 till Reactor i Husby.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email