Den 11 mars 2020 avled den första covidsjuka personen i Sverige. Sedan dess har nära 15 900 smittade människor dött. Sedan dess har en stor del av befolkningen fått vaccin, och det har visat god effekt mot allvarlig sjukdom och död. Stiftelsen The Global Village anordnar ett seminarium med bland andra Anders Tegnell ikväll.

Fram till alldeles nyligen har vi fått vänja oss vid att leva med ett flertal olika restriktioner, som på många sätt påverkat vardagen. Vi har vant oss vid att följa myndigheternas många pressträffar, att se plakat om vaccin på allmänna platser där även vaccinationsbussarna blivit en naturlig del av stadsbilden.

Men det finns stora skillnader i vaccinationstäckning i Region Stockholm. För att jämna ut skillnaderna, pågår just nu en nationell vaccinationssatsning som går under namnet “Hela Stockholm mot pandemin”, i Järva under parollen “Hela Järva mot pandemin”. Som en del av detta arbete bjuder stiftelsen The Global Village in till ett seminarium där alla som vill är välkomna att delta antingen fysiskt eller digitalt. I panelen sitter företrädare för bland annat Folkhälsomyndigheten och Region Stockholm. Här kan du att kunna ställa frågor som rör själva sjukdomen, men också frågor om vaccinet. På plats utanför lokalen kommer en av regionens vaccinationsbussar att stå, så att den som vill kan få sin spruta direkt.

Annons:
Annika Skarf

Panelen består av:

Anders Tegnell, Statsepidemiolog, Folkhälsomyndigheten
André Assarsson, Myndighetsansvarig för Meta (fd Facebook)
Fatuma Mohamed, Projektledare, Hälsoinformatör, Transkulturellt centrum/Region Stockholm
Magnus Thyberg, Vaccinationssamordnare i Region Stockholm
Maria Rotzén Östlund, Smittskyddsläkare, Region Stockholm
Mustafa Zatara, Järvabo
Omar Mukheber, Hälsokommunikatör, Transkulturellt centrum/region Stockholm
Sören Andersson, Enhetschef, Enheten för vaccinationsprogram, Folkhälsomyndigheten
Moderator: Ahmed Abdirahman, Stiftelsen The Global Village

Dag och tid: Tisdag 15 februari klockan 17-18:30
Plats: Kista Träff

Viktigt att känna till är att seminariet spelas in och sänds live på sociala medier. Eventuellt kan eftersändning förekomma. Fotografering av publiken och de som ställer frågor kan förekomma.

Följ seminariet live, på länken här.  

 

Print Friendly, PDF & Email