Nanny Rådenman, Fanny Bylund, Cecilia Pfaff, Tone Linghult och Rebecka Stone heter fem konstnärer som för två år sedan bildade konstnärsgruppen Drivet. De arbetar med olika tekniker och material som teckning, keramik, stickning, väv och glas. Nu har de sin första gemensamma utställning i konsthallen vid Husby gård.

Inspirerade av TV-programmet med samma namn kallar de utställningen Så mycket bättre. De har inspirerats av varandras verk. Originalverket kan vara gjort i till exempel keramik men har tolkats som en stickad skulptur. Vem som skulle göra vems verk avgjordes genom lottdragning.

Utställningen kan ses till och med den 13 november

Annons:

Fanny Bylund är initiativtagaren till att bilda konstnärsgruppen.

 – Att arbeta som konstnär är ganska ensamt så jag kontaktade några andra konstnärer och berättade om mitt förslag. Vi har utbyte av varandra som kolleger med samarbeten, feedback och kunskapsutbyten, säger Fanny.

Verken på utställningen är nytillverkade men inspirationen kommer från ett av kollegans tidigare gjorda verk.

Utställningen kan ses till och med den 13 november.

Verksamhetsledarna för Husby konsthall, Piglet och Arash, passade på att puffa för att det varje onsdag mellan klockan 10.00 – 13.00 finns Öppna verkstäder i Husby Gårds lokaler. Aktiviteterna är gratis men materialet, till exempel lera till keramik, kostar.

Mats Leander
Monica Jansson

Print Friendly, PDF & Email