I helgen var det premiär för en nystartad loppis i aulan på Rinkeby Folkets Hus med fika, prylar och kläder till fina priser. Särskilt den som var ute efter barnkläder kunde göra många riktiga fynd bland urvuxna skor och regnställ.

– Det är en klassiskt hållbarhetsgrej, vi vill att folk ska komma hit och byta eller köpa sånt de behöver och kanske sälja något de inte längre använder, säger Fardosa Omar, som är initiativtagare till loppisen.

Det var ganska glest med folk mellan borden och bra möjligheter att titta igenom utbudet i lugn och ro. Ingen svettig loppishets alltså, utan gott om tid att fundera och köpslå.

Annons:

– Jag tror att det är många som sitter på massa grejer de inte behöver som de kan få pengar för istället. Vi har inte haft någon naturlig mötesplats för att dela med oss och byta grejer tidigare. Det ryms inte riktigt i vår kultur, men samtidigt är det så viktigt.

Förhoppningen är att det ska bli en återkommande aktivitet med ungefär en månads mellanrum.

– Nästa gång blir under jullovet, vi har inte satt datum än, men det kommer information så fort vi har bestämt, säger Fardosa Omar.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email