Det verkar som om politiker och ansvariga för Familjebostäder inte bryr sig om Rinkeby för att de vet att Rinkebyborna kräver inte sina rättigheter i samma utsträckning som invånarna i centrala Stockholm.

Igår ikväll var det kolsvart på Svennebygränd i Rinkeby. Man såg ingenting. Det kändes skrämmande. Barnfamiljer och unga tjejer känner sig otrygga och vågar inte röra sig i utemiljön. Politikerna och ansvariga för Familjebostäder säger att de satsar resurser för att öka tryggheten, men tyvärr, inte i Rinkeby. Rödgröna politiker kommer hit för att värva röster inför valet, sedan försvinner de för gott. Inga belysningar fungerar på Svennebygränd, en plats som borde anses viktig eftersom den ligger lite längre bort från Rinkebys centrum.

Vi som bor här upplever att varken de ansvariga för Familjebostäder eller politikerna, det spelar ingen roll vilken politisk färg de har, gör något åt den försämrade servicen i området. Vi upplever också att Hyresgästförening inte driver lokalinvånarnas intressen hårt nog.

Majoriteten av politiker och tjänstemän bor inte här

Majoriteten av politiker och tjänstemän bor inte här. De kommer på morgonen till sina arbetsrum, på eftermiddagen åker de hem i sina dyra bilar. De bryr sig inte ett dugg den försämrade servicen, de bryr sig inte heller om att mildra konsekvenserna av den ekonomiska krisen som drabbar lokalsamhället extra hårt. Ensamstående mammor med flera barn lever i en pressad ekonomisk situation, något som i sin tur skapar barnfattigdom.

Segregationen kommer förvärras när Spånga-Tensta slås samman med Rinkeby-Kista. Lokalborna betraktas som andra klassens medborgare, inte värda att anställas. Jag hoppas att aktivister som brinner för ett jämlikt samhälle skulle ges mandat.

Och hur är det möjligt att Rinkeby-Kista får 18 miljoner ”över”, när ensamstående mammor får avslag när de ansöker om ekonomiskt bistånd?

Kahin Ahmed

Print Friendly, PDF & Email