två leende unga kvinnor tittar in i kameran.

Ytterligare två praktikanter från Södertörns högskola utför sin praktik just nu på Nyhetsbyrån Järva. Solyana Tesfamicael och Fädek Jabar studerar bägge till journalister.

Både Solyana Tesfamicael och Fädek Jabar läser journalistik och digitala medier på Södertörns högskola. De är inne på sin första termin där det ingår en tiodagars praktikperiod i slutet av terminen. Den genomför de just nu på Nyhetsbyrån Järva.

– Jag valde Nyhetsbyrån Järva som praktikplats dels för att det ligger i mitt område, vilket jag känner till ganska väl, men också för att tidningen inte är så stor och att jag därför kan vara mer involverad, säger Solyana Tesfamicael som bor i Kista.

Annons:

– Jag valde att praktisera på Nyhetsbyrån Järva eftersom jag såg att ni var väldigt aktiva på sociala medier, och redaktionen ligger inte heller jättelångt bort från Märsta där jag bor, säger Fädek Jabar.

Båda praktikanterna påbörjade sin praktik hos oss på måndagen förra veckan. Den här veckan har de dock ett uppehåll med anledning av högtidsperioden, men nästa vecka är de åter på plats igen.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email