Fastigheten där Reactor finns döms ut, enligt stadsdelsförvaltningen.

Reactors verksamhet flyttas till Husby centrum, trots protester. Fastigheten har dömts ut, enligt stadsdelsdirektör Ulla Thorslund. 

–  Det finns ett starkt engagemang kring huset och platsen och därför bad vi Fastighetskontoret att göra en ny genomgång av byggnaden för att kolla om den inte ändå gick att renovera till en rimlig penning.  Nu har vi fått besked att Fastighetskontoret har besiktigat fastigheten och de konstaterar att byggnaden är helt uttjänt för verksamhet. De håller på att göra en bedömning om eventuell rivning, säger Ulla Thorslund, på Stockholms stads hemsida.

Reactors verksamhet flyttar till stadsdelshuset där bland annat medborgarkontor redan finns och Familjehuset flyttar in i början av december.
– Genom att samla verksamheter med många besökare på olika tider på dygnet i stadsdelsförvaltningens nya hus vill vi bidra till att Husby centrum uppfattas som en tryggare plats för alla, säger Ulla Thorslund.

På Stockholms stads hemsida skriver de att vid stadsdelsnämndens senaste sammanträde den 22 november konstaterades att både majoritet och opposition, förutom vänsterpartiet, står bakom flytten av verksamheten.

Reactors verksamhet, eller delar av den, ska starta i nya lokaler under februari månad.

Var finns besiktningen?

Nyhetsbyrån Järva har begärt att få ta del av den besiktning, som enligt stadsdelsdirektören, Fastighetskontoret har gjort. Men Fastighetskontoret kan inte svara på frågan var den besiktningen finns, utan hänvisar till Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning. Och Stefan Lindström, enhetschef för förebyggande ungdomsverksamhet i Rinkeby-Kista, hänvisar i sin tur tillbaka till stadsdelsdirektören.

I en besiktning, eller teknisk utredning, borde det framgå på vilket sätt fastigheten är uttjänt. Nyhetsbyrån Järva fortsätter bevaka frågan.

Kerstin Gustafsson Figueroa
https://www.nyhetsbyranjarva.se/reactor-ar-nasta-offer-for-rivningshysterin/
Print Friendly, PDF & Email
Annons: