Till vänster: Barn som fått julklappar. Till höger: Robin Quaison.

Quaison Foundation delade sammanlagt ut 8000 julklappar till barn på olika skolor runt om i Järva.
Vårt syfte är att få barn och ungdomar att våga drömma, så för oss är det mer än att ge bort en present. Presenten är också en påminnelse till barnen om att ”vi är här och har er rygg så fortsätt drömma”, säger stiftelsens medgrundare Poja Tahmi.

Quaison Foundation började med att landslagsspelaren Robin Quaison tillsammans med fyra andra barndomskamrater ville göra skillnad.

– Vårt syfte är att få barn och ungdomar att våga drömma, och det vill vi göra genom att motivera, inspirera och utbilda, säger Poja Tahmi, en av medgrundarna av Quaison Foundation.

Annons:
Annons:

Vi känner till känslan av att kanske inte få en julklapp och vi vill inte att ett barn ska känna så

Under fotbolls-EM i somras visades landslagets matcher på storbildsskärm på Husby gård. Det var startskottet för stiftelsen att skapa en plattform. Poja Tahmi berättar dock att ambitionerna sträcker sig långt utanför fotbollsrelaterade aktiviteter. Därför har de inför julen delat ut julklappar till barn på olika skolor runt om i Järva.

– Vi ville göra det just under julen för att säkerhetsställa att alla barn från årskurs 1-3 på skolorna får en julklapp. Vi känner till känslan av att kanske inte få en julklapp och vi vill inte att ett barn ska känna så.

– Vi är såklart fortfarande geografiskt begränsade i det här tidiga stadiet som vi befinner oss i som stiftelse. Våra ambitioner är dock att sträcka oss mycket längre än så. Vi vill kunna nå Sveriges alla hörn så småningom. Vi är inte där än, men vi kommer att komma dit, säger Poja Tahmi.

Det var helt magiskt att se hur glada barnen blev

Det var totalt fem skolor som Quaison Foundation delade ut julklappar på. Kvarnbackaskolan, Kvarnbyskolan, Akallaskolan, Askebyskolan och Husbygårdsskolan.

– Vi hade som mål att dela ut julklappar på tio skolor i Järva, men det var inte alla som ville ta emot oss av olika anledningar, säger Poja Tahmi.

Ettusen barn i Järva fick åtta julklappar var i form av gympapåsar som bland annat innehöll pennor och T-shirts, sponsrade av Robin Quaison själv och Adidas.

– Det var helt magiskt att se hur glada barnen blev. För oss är det mer än att ge bort en present, det är inte det som är det viktiga. Utan presenten är en påminnelse till barnen om att ”vi är här och har er rygg så fortsätt drömma”. När de tittar på pennan de fått av oss under lektionen ska de komma ihåg vad pennan står för – vårt budskap och deras drömmar, säger Poja Tahmi.

Eleni Terzitane
Jultomten delar ut julklappar.
Juklappar i form av gympapåsar.
Print Friendly, PDF & Email