Tina Niavarani och Manel Rodrick utvärderar dagen med Azra och Jasmin.

Azra, Jasmin och Yasir är lite trötta. De har suttit i flera anställningsintervjuer efter varandra hela eftermiddagen. Fast de bara är 14 år och går i åttan på Järvaskolan i Kista.

På Järvaskolan är prao någonting som tas på största allvar. Skolans utvecklingsledare Manel Rodrick har jobbat med förberedelserna inför åttornas tvåveckorspraktik sedan i november. Hon kontaktade en mängd olika företag och de 20 som nappade har utformat platsannonser som eleverna har läst och valt mellan.

Tillsammans med svenskaläraren Tina Niavarani har de sedan utformat cv, personliga brev och tränat på intervjuteknik. Syftet är att eleverna ska få känna på hur det är att genomgå en riktig rekryteringsprocess och lära sig hur man söker jobb. 

Annons:

Eleverna ska få kontakter, referenser och bättre förutsättningar på arbetsmarknaden

– Det är tredje eller fjärde året vi gör detta, andra året med våra samarbetspartners. Vi har tagit fram konceptet i samarbete med Rädda barnen och deras satsning På Lika Villkor för att eleverna ska få kontakter, referenser och bättre förutsättningar på arbetsmarknaden, säger Manel Rodrick. 

Efter månader av noggranna förberedelser kom tillslut dagen då alla potentiella arbetsgivare fanns på plats i skolan och mötte de sökande. Till vissa företag, som Adidas och SPACE, ringlade långa köer av elever som väntade på intervju. Några kommer sannolikt att bli besvikna, men alla är garanterade en praoplats på något av företagen.

– Det kändes bättre än jag tänkte innan. Man har lärt sig att man ska komma in i det här svenska rummet och anpassa sig, men det var inte så. De bemötte oss seriöst och det var en bra erfarenhet, säger Jasmin.

Yasir vill helst praoa på en reklambyrå.
– Först var jag lite nervös, men de var väldigt trevliga så sedan var det inte så farligt ändå.

De har intervjuat nio elever till de två praoplatser som företaget erbjuder

De har inte klätt på sig vad som helst den här morgonen. Allt är genomtänkt och Tina Niavarani berättar att de har pratat om hur man kan använda klädsel och kroppsspråk för att uttrycka sig och signalera intresse under en intervju.

Ett av företagen som erbjuder praktikplatser till Järvaskolans elever är SJ och när den stora intervjudagen kom hade de två representanter på plats i skolan.

Lava Mahmod och Cadi Costivana jobbar båda på SJ:s försäljningsavdelning med reklam och marknadsföring. De har intervjuat nio elever som alla har sökt till de två praoplatser som företaget erbjuder.

Lava Mahmod och Cadi Costivana
Lava Mahmod (t.v.) och Cadi Costivana

– Vi tyckte det här var ett fantastiskt initiativ av Järvaskolan. Alla ungdomarna har kommit in bra förberedda med mycket energi och alla har beskrivit sig som sociala och hjälpsamma. Det är precis de egenskaper vi söker, säger Lava Mahmod.

Manel Rodrick är också nöjd. 
– Jag blir helt rörd när jag hör eleverna berätta om sina förberedelser och hur bra det gick. Imorgon ska jag gå in till dem och säga hur stolt jag är.

Anna Nygård

Print Friendly, PDF & Email