trappuppgång, med svängd marmortrappa.

Politikerna har glömt bort afghanerna, så de bor i trappuppgångarna i bostadshusen. Här i Husby, där jag bor, bor de i min trappa.

De kommer och går, de röker knark så det kommer rök ända in i min lägenhet Det luktar starkt i korridoren. Jag tycker synd om dem, samtidigt som jag stör mig på röken. Det är inget drägligt liv, de lider, det märker man på dem.

Jag har pratat med dem flera gånger, de är lugna och gör inte mycket väsen av sig. När polisen kom nu senast, bara för några timmar sedan, så sade de att det bor fullt med afghaner i trappuppgångarna i alla hus här i området och i Akalla.

Annons:

Polisen forslar bort dem hela tiden

Polisen forslar bort dem hela tiden. Det verkar vara ett stort problem för polisen, för mig, för dem som är bosatta i husen och för afghanerna. Men det verkar inte vara ett problem för politikerna. De verkar ha glömt bort dem, eller så är det så att de inte bryr sig.

Ibland är det kiss och bajs i trappen, eller så har de sönder plafonderna (lamporna) i trappen. För inte så länge sedan, när jag ringde polisen, så gick jag och kollade efteråt, hur det såg ut utifrån. Då såg jag att det var flera lampor på olika våningsplan som var sönder och som blinkade konstant. Det här blir till enorma kostnader för samhället, och framför allt, var finns vår medmänsklighet. Bryr vi oss inte längre?

Vart ska de ta vägen?

Juri Semjonow

Print Friendly, PDF & Email