På lördagen hade Rinkeby Folkets Hus och Generation PEP en PEP-dag, då barn fick prova på olika idrotter. Det fanns aktiviteter både inomhus i Rinkebyhallen och utomhus på Rinkeby bollplan. 

Utomhus kunde barnen bland annat prova på fotboll, parkour och bordshockey. 

Anton Johnsson från AIK Ishockey berättar att att AIK har ett starkt fäste i Järva, men bara inom fotbollen.
–Vi vill väldigt gärna presentera hockeyn för barnen här, säger han.

I AIKs tält kunde man prova att spela bordshockey, känna på ishockeyklubbor och annan utrustning, och höra unga spelare berätta om sin sport.
– Tidigare idag hade vi besök av två av spelarna som nyss vann U-18 VM, Dennis Good Bogg och Rasmus Rudslätt, säger han.

Där var många som ville testa, både tjejer och killar i olika åldrar

 

En annan aktör på plats var Up for sports. Hos dem kunde barnen prova fotboll, både att dribbla, skjuta på mål och andra övningar. Där var många som ville testa, både tjejer och killar i olika åldrar. 

Annika Sigfrid från Up for sports, berättar att alla som är intresserade kan gå in och registrera sig gratis på deras hemsida, och där få tillgång till 60 olika idrotter.
– Du söker på den sport du är sugen att prova, och hittar då de träningar som finns tillgängliga. Det kan både vara saker som kostar, till exempel tennis, men också en del som är gratis, lägger kollegan Annika Jovanovic till.

Inne i hallen var det också  full fart. Ungdomsledarna hade mycket att göra, det var många barn som ville prova att göra volter, bygga mänskliga pyramider och annat som kräver passning av en ledare. Här kunde barnen också få prova på Taekwondo.

Annika Skarf

 

Print Friendly, PDF & Email